Otevřený dopis Zásadní nesouhlas se stanovisky poslankyně Mgr. Jany Pastuchové, členky Výboru pro sociální politiku ve věci pěstounské péče

Asociace Dítě a Rodina zásadně nesouhlasí se stanovisky paní poslankyně, Mgr. Jany Pastuchové, která zveřejnila minulý týden na blogu iDnes.cz názor, že „problémy s přechodnými pěstouny by mohli vyřešit profesionální rodiče“. Asociace za tímto účelem zaslala Výboru pro sociální politiku PS PČR otevřený dopis, ve kterém se proti tomuto návrhu ohrazuje. Znění dopisu naleznete zde v tomto dokumentu: docxOtevřený dopis Zásadní nesouhlas se stanovisky poslankyně Mgr. Jany Pastuchové, členky Výboru pro sociální politiku ve věci pěstounské péče207.38 KB

O asociaci

Asociace Dítě a Rodina je sdružením 73 organizací působících v oblasti náhradní rodinné péče. Svými aktivitami naplňují přání, aby každé dítě mohlo vyrůstat v rodinném prostředí. Pomáhají především ohroženým dětem, které se ocitly v obtížné životní situaci a nemohou vyrůstat ve vlastní rodině.